miercuri, 28 octombrie 2015

D-lui Prim Ministru al Romaniei

Sunt col(R)ing Balici Mihai  din Bucuresti, dar detin de la parintii mei o microferma animala si vegetala  in satul Oroftiana, comuna Suharau, judetul Botosani.
Cheltuielile cu mentinerea si intretinerea acestei ferme  sunt foarte mari, rentabilitatea este mica, produsele  animale  au preturi derizorii, birocratia de a vinde aceste produse este foarte mare.
Satenii sunt foarte nemultumiti  de starea actuala impusa de legislatia europeana imbecila  fara a fi adaptata la conditiile concrete  ale noastre.
Ca sa poti sa vinzi doua bovine masculi  crescuti in conditii ecologice , trebuie  crotalizati(costul 25 lei/crotaliu), sa mergi cale de 80 km la judet  (schimbi doua autobuze) sa iti scoti pasaportul  bovinei (costa 5lei/pasaport), apoi trebuie sa faci cerere la primarie sa obtii atestat de producator (taxa 35 lei ), primarie care se afla la 15 km de sat, dupa care sa mergi la Botosani  pret de 80 km  la Camera de Comert  sa iei un aviz consultativ ca sa iti elibereze carnetul de producator.
Cu acest aviz te intorci la primarie si iti ridici carnetul de producator si atestatul, apoi chemi pe un satean care este specializat sa duca bovinele la Abator Darabani  la distanta de 30 km  si acesta iti cere  pasapoartele, carnetul de producator si atestatul care la randul lui pleaca pe la  medicul veterinar si scoate o adeverinta care costa  60 lei si  in final merge la Abator si iti da 5 lei /kgr de bovina.
Pe doi masculi de 600 kg.  am primit 3000 lei.
Apoi acest carnet de producator se preda la 01.01.2016 la primarie pentru a fi verificat de ANAF .
Satenii nu au posibilitatea sa alerge pe la Dorohoi, Botosani , sa plateasca crotalii, si atatea alte taxe  si au spus in cor-ii dam dracului de guvernati slugi ale UE  care ne-au adus in faliment, si ne fac sa nu mai crestem animale sa avem si noi un venit  si astfel sa nu mai cerem ajutoare  sociale.
Deci aceste ingradiri, evidente draconice  conform legislatiei europene,  sunt bune pentru  marii proprietari, dar trebuie sa va ganditi ca tara are proprietari mici, fara posibilitati de  deplasare , fara bani  si sunt cei mai loviti.
Dupa capul guvernantilor  ar trebui ca in satul meu, pamantul sa il ia un nou mosier, sa aiba o ferma de animele proprie mare si atunci  devine rentabil.
Dar trebuie gandit  ca cele  1000 de guri de hranit din sat    vor ramane fara pamant, fara animale, vor lua 10-15.000 de euro   de la noul mosier, vor manca si bea 2-3 ani, dupa care  cele 1000 de guri vor pleca la primarie ca in anul 1907, vor cere mancare  si primarul nu  va avea, pentru ca in acel  moment Romania va fi in stadiul Greciei, adica faliment total  din cauza creditelor neplatite (acum avem 120 miliarde datorie  si care datorie creste galopant cu 20 de miliarde de euro/an).
Problema pe care doresc sa o sesizez  este urmatoarea:
-tot niste functionari incompetenti din structurile APIa au hotarat din acest an sa trimita echipele de control   si sa verifice daca amplasamentele  desenate pe harta  pentru subventii  coincid cu cele de pe teren 
-dat fiind ca  90% de terenuri nu au cadastru electronic  , intr-o tarla de 100-400 ha  este foarte greu  ca pe o harta  in format A4 sa amplasezi exact pozitia  parcelei , mai ales ca nu ai nici un reper( casa, drum ,parau etc)
-conform legislatiei actuale si a  unor indicatii  gresite ,este ca acolo unde nu corespund  amnplasamentele  sa fie scoase de la plata si plus penalizari 
-ma intreb de multe ori ,daca poporul acesta este sanatos la cap 
-adica aliniezi o legislatie europeana , fara a crea conditiile necesare  sau care sa existe  macar  conditii 
-dupa ce ca Romania pierde 8 miliarde de euro de la UE , pentru care tara a platit 20 de miliarde direct sau indirect , acum dupa acesti functionari  incompetenti lovesti direct  in micii proprietari ,  si lasi la hienele de la UE  banii platiti cu sudoare de cei 90% din proprietarii saraci 
-sunt convins ca  asemenea functionari  daca traia tov Stalin in mod cert  plecau pe 25 de ani in Siberia la scos de licheni pentru reni
Rog d-le Prim Ministru, pentru ca sunteti singurul care mai apara tara de jugul colonialist american si vest european, va mai opuneti  presedintelui (pe care si eu l-am votat in necunostinta de cauza) acestor supuneri oarbe la legislatia europeana imbecila, sa dispuneti ca asa zisa masura fara echivoc sa nu se aplice.
Eu voi continua  sa promovez faptul ca singura solutie pentru Romania este iesirea din structurile mafiote UE,NATO care ne-au adus in faliment  si alinierea la  Rusia d-lui Putin, ca unica solutie  de salvare a viitorului tarii.
 
Cu deosebit respect,
col(R)ing Balici Mihai 
Bucuresti

2 comentarii:

  1. De acord cu ce spuneti dar alinierea la Rusia lui Putin? Nu ne-a ajuns atata "aliniere" istorica?
    Cei care au fost deportati prin Siberia ar putea sa va spuna mai multe.
    NV

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se poate fara cooperare economica insa cei care au fraiele tarii se gandesc mai mult la ei decat la cei care i-au votat. Fara coloana vertebrala nu vom merge inainte. Imi doresc sa apara un nou Vlad Tepes ca ....... vom plati si aerul pe care il respiram. Asa sa ne ajute Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere